Tjänare Skottland!
Första intrycket av Skottland är fantastiskt! Tåget rullar in från landet med havet på ena sidan och böljande gröna kullar på den andra. Inne i staden ser man fler av mina älskade gamla byggnader, höga torn och när jag går ut från tågstationen hör jag mina första toner spelade på en säckpipa en bit ner på gatan. Idylliskt.
Jag har bokat in mig på ett litet hostel inte långt från stationen. Det är ungefär så mycket jag vet om läget när jag entusiastiskt traskar nerför gatorna och storögt beundrar staden och då och då slänger ett getöga på gatuskyltarna för att kanske springa på den jag ska bo på. När jag på krönet av en gata kan se havet vänder jag mig om och suger in intrycken. Lägger märke till hur axlarna börjar ömma (har inte packat så väldigt organiserat, måste ställa om några remmar och jag har min lilla ryggsäck hängande på magen och min rosa resekudde under armen) så inte nog med att jag blir trött i ryggen, jag ser även ut som en lufsig hippie. Muntert frågar jag första bästa kvinna om vart jag hittar min gata. Det borde jag kunnat räkna ut själv egentligen, för regeln upprepar sig alltid. Det är åt precis motsatt håll jag gått. Glatt traskande tillbaka inser jag att mina navigerande instinkter inte håller lika hög standard en flyttfågels, och skaffar därmed en karta.
Brodys hostel är inte lika fräscht som the Fort i York. Mina 6 backpackande rumskompisar verkar ha bott i rummet en längre tid för det är dunkelt med neddragna gardiner, ovädrat och luktar gammal svett. Toaletterna är gamla och det ser rätt nergånget ut, men jag betalade bara £11 för en natt och personalen var hur mysig som helst. Helt klart överkomligt!
Tracy, min älskade geordiekompis från Queenstown har rekommenderat mig att äta Haggis när jag är i Skottland, så efter konsultation med receptionisten sitter jag nu på en pup som heter the Worlds End. En typisk skottsk pup med burgare med patriotiska namn som William Wallace. Dom har hyffsade priser med tanke på att alla ingredienser är färska och allt lagat med hög kvalitet och standard. Puben är smakfullt inredd med tema som matchar namnet. Taket är täckt av vad jag tror ska föreställa gammalt tjockt spindelnät, flygande spökskelett, dödskallar, spindlar och en och annan fladdermus.



Återstår att se vad jag kommer tycka om haggisen. Fårinälvor, här med krämigt potatismos och whiskysås. Mm-mmmm! ....? Jag är förväntansfull!

*30 minuter senare*

Så utvärderingen? Bra!
Det smakade mycket som den inälvsmat jag är van vid. Typ. I form av leverkorv. Fast denna var i färsbiff-form och mycket grynigare. Lite mer pepparsmak tror jag. Och det var serverat med potatismos och rotmos och den där whiskysåsen. Det var gott! Åker du till Skottland måste du prova!
Fler bilder om vad jag gjort och sett kommer när jag har bättre internet...